Falatka

MENÜ

ROSTONSÜLT MARHASZELETEK

HOZZÁVALÓK

  • 1,2 kg marhahátszín
  • A páchoz:
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 teáskanál mustár
  • 4 kávéskanál vörösborecet
  • 4 teáskanál méz
  • 2 dl száraz vörösbor

ELKÉSZÍTÉS

  • A hússzeleteket kiklopfoljuk, vagy rostjaikra merőlegesen bevagdaljuk.
  • A páchoz a megtisztított, lereszelt vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a ketchupot, a mustárt, a vörösborecetet, a mézet, a vörösbort, ízlés szerint sózzuk, és sűrűre főzzük.
  • A hússzeleteket a pácba forgatjuk, és 1 napig a hűtőben állni hagyjuk.
  • Közepes tűzön sütjük (például: tárcsa, rostlap, teflon serpenyő).
  • Sült krumpli illik hozzá.
Asztali nézet